Vragen over speeltoestellen

Verankering van uw speeltoestel

De verankering van uw speeltoestel gebeurt bijna altijd via speciale verankeringsmechanismen. U schroeft de metalen ankers in de grond en schroeft daarna de houten balken op de andere kant van het anker. Mocht de grond te hard zijn, dan kan u ze vastzetten door eerst een put te graven. Zitten er bij uw speeltoestel geen grondankers inbegrepen? Dan kan u alsnog uw houten speeltuig vastzetten door een put van ongeveer 30cm diep en breed te graven, die op te vullen met stabilisé en en daar vervolgens de balk in te zetten. Heeft u een metalen speeltoestel of schommeltoestel? Gebruik dan zeker stabilisé of beton om uw speeltoestel te verankeren!. 

Veilig spelen op een speeltoestel

Speeltoestellen, schommels, glijbanen... om te spelen met dit buitenspeelgoed moeten uw kinderen zich al snel op een hoogte bevinden. Het is daarom belangrijk dat u voldoende voorzieningen treft om de kids veilig te laten spelen: - Speeltoestel op een hoogte van minder dan 1m: rubberen tegels de de schokken absorberen of gewoon gras zijn hierbij voldoende. Zij moeten de meeste grote en kleine ongelukjes met gemak kunnen counteren zodat kindertraantjes uitblijven. - Speeltoestel op een hoogte van meer dan 1m: hier volstaan rubberen tegels niet meer en dient u een beschermende laag van boomschors of houtsnippers te leggen onder het speeltoestel. Let wel: die laag dient tot 50cm diep te zijn. - Ook onder een glijbaan of schommel kan u boomschors, houtsnippers of rubberen tegels plaatsen. Voordelen? de grond wordt niet modderig en drassig en heel wat veiliger voor uw kind! - Zorg er altijd voor dat er boven de blijbaan geen obstakels zijn zoals dakranden en boomtakken. Ook rondom de glijbaan dient u alles vrij te maken van speelgoed, boomwortels of harde randen. Minder ongelukjes!. 

Waar ik op moet letten bij het installeren van mijn speeltoestel

Bij het installeren van uw speeltoestel is het raadzaam een aantal belangrjike stappen te doorlopen. 1) Denk goed na over de positie van het toestel en het fundament ervan. Als u wenst te betonneren hou hier dan zeker rekening mee zodat u de juiste afstand tussen de poten kan berekenen. 2) Sorteer alle toebehoren van het kleinste vijsje tot de grootste plank. Als u op de materiaallijst kijkt en er ontbreekt iets, dan is het altijd handig dit op voorhand te weten en niet wanneer u midden in de opbouw van het speeltoestel zit. 3) Volg de handleiding. Voor een doorwinterde vakman is het nog steeds aangeraden dit te doen. Veel huisjes vereisen een speciale techniek of hebben een specifieke volgorde die gevolgd moet worden. Stappen overslaan kan de stevigheid van uw toestel en de veiligheid van uw kind in het gedrang brengen. 4) Ga NOOIT zomaar aan de slag met de vijzen. Zeker bij ronde palen raden we dit af. Als u met de bijgeleverde boor gaat voorboren, zal uw hout niet breken, splitten of barsten. Bij ronde palen is het wel zo dat een paal een kleine barst vertoont, maar dat is door de aard van het hout en is geen fabricagefout. 5) Controleer goed of u het juiste materiaal tijdens de juiste stap gebruikt. Het is met een reden dat sommige vijzen iets langer zijn dan andere. Als u nog verdere vragen hebt mag u altijd onze klantendienst contacteren die u zal doorverbinden met onze productspecialist.. 

Betaal veilig makkelijk en snel