Glijbaan

Denkt u eraan een speeltoestel te kopen voor buiten? Dan hoort daar in de eerste plaats een glijbaan bij! De kids vinden het super en dit speeltuig gaat al tientallen jaren mee, ze geraken het nooit moe. Spelen in de buitenlucht dient ook aangemoedigd te worden. De verleiding is immers groot om binnen achter een scherm gekluisterd te zitten. Is het niet van de televisie, dan is het het scherm van een tablet of pc. Een speeltoestel met glijbaan  is daarom de uitgelezen kans om kinderen te laten genieten van het buiten spelen en ravotten. Bovendien kan u, wanneer de kinderen wat ouder zijn, nog een schommel of andere modules aanbouwen aan de glijbaan. Van de glijbaan zullen uw kinderen dus nog jaren genieten!

Het hout dat gebruikt wordt voor de glijbaan komt uit duurzame bossen en hebben allerlei labels. Zo hebben de glijbanen het PEFC-label, het TÜV-keurmerk voor kinderspeeltuigen en het algemene kwaliteitslabel CE.

Voor de veiligheid van uw kinderen raden wij aan de glijbaan niet dicht bij een dakgoot, dakrand of boomtakken te plaatsen. Zowel bovenaan de glijbaan als naast de glijbaan moet er voldoende vrije ruimte voorzien zijn zodat kinderen zich nergens aan kunnen stoten. Ook rondom de glijbaan is het veiliger als er geen speelgoed rondslingert. Nadeel is wel dat na er na een tijdje niet veel meer zal overblijven van uw mooi gras onderaan de glijbaan. De grond kan zelfs een beetje drassig worden. Het is daarom verstandig en veiliger om enkele rubberen tegels te plaatsen onderaan de glijbaan. De kinderen komen dankzij deze tegels ook zachter op hun voeten terecht. Een ondergrond van boomschors en houtsnippers is ook perfect mogelijk.

Onze glijbanen bestaan in de kleuren geel, rood, groen of blauw. Aan u (of uw kinderen) de keuze welke glijbaan in de tuin zal staan!

Bekijk onze glijbanen

Betaal veilig makkelijk en snel